Kazuko Kizawan Spectrum-Sound-Light -pop-up -näyttely 23.-27.9. Vinttigalleriassa

Kazuko Kizawa: Spectrum-Sound-Light-

KEURUUN MUSEON VINTTIGALLERIA 23-27.9.2019

Näyttely on avoinna ma-pe klo 11-17, ilmainen sisäänpääsy

Kazuko Kizawa, Spectrum-Sound-Light-, 2019, videoinstallaatio

Santun talon residenssissä syyskuun viettävä japanilaislähtöinen nykytaiteilija Kazuko Kizawa toteuttaa Keuruun museon Vinttigalleriaan pop-up –näyttelyn, joka esittelee taiteilijan Keuruulla toteuttaman videoteoksen Spectrum-Sound-Light-. Sen pohjana toimivat taiteilijan Keuruulta keräämät ääniklipit, jotka muuntuvat teoksessa visuaaliseksi liikkeeksi. Näyttely on esillä ma-pe 23.-27.9.

Kazuko Kizawa työskentelee värien ja valon kanssa ja tutkii niiden tarjoamia mahdollisuuksia. Hän keskittyi aluksi taiteessaan kaksiulotteisten kuviin, mutta siirtyi myöhemmin kolmiulotteiseen ilmaisuun, installaatioihin sekä liikkuvan kuvan kanssa työskentelyyn.

Kazuko Kizawa on työskennellyt useissa taiteilijaresidensseissä. Hän kokee residenssivierailut erilaisissa ympäristöissä hyvin tärkeäksi omalle taiteelliselle työskentelylleen. Koetut maisemat, materiaalit ja ihmiset vaikuttavat hänen teoksiinsa ja näkyvät niissä. Kazuko Kizawa asuu ja työskentelee Suomessa.

Näyttelyn toteuttavat yhteistyössä taiteilija ja Keuruun museo. Kiitos yhteistyöstä Jyväskylän taidemuseo ja Live Herring ry.