Santun talon ensi kesän taiteilijaresidenssien hakuaikaa on jatkettu helmikuun puoleenväliin

Keuruun museo koordinoi Keuruulla sijaitsevan Santun talon residenssitoimintaa. Museo julkaisee nyt haun kesän 2020 Santun talon taiteilijaresidenssin residenssijaksoihin. Hakuaika päättyy 16.2.2020.

Santun talon residenssitoiminnassa on ensi kesänä kaksi painopistettä ja jaossa on kaksi noin kuukauden residenssijaksoa, jotka ajoittuvat heinä- ja syyskuulle: '

• Toinen Santun talon residenssijaksoista täytetään erillisellä ympäristötaiteeseen kohdistuvalla haulla, jonka kautta etsitään väliaikaisteoksena toteutettavaa ympäristötaideteosta sijoitettavaksi Vanhan Keuruun alueelle, Santun talon läheisyyteen. Teoksen materiaalit toimitetaan taiteilijan käyttöön Keuruun kaupungin puolesta: materiaaliksi on määritelty puu, kivi tai molemmat. Taiteilija saa työkaluja ja apua niiden käyttöön kaupungin puutarhaosastolta. Lisäksi teoksen totutetukseen on varattu pieni tuotantotuki (1000 €). Ympäristötaiteen teoksen toteutukseen suunnattu residenssijakso toteutuu heinäkuussa.
  • Lisäksi haussa on yksi taiteilijan omaan työskentelyyn suunnattu residenssijakso. Keuruun museon vuoden 2020 painopisteenä on taide ja kulttuuri Keuruulla. Residenssitaiteilijan valinnassa painotetaan taiteilijoita, jotka työskentelyn sisällöt ja projektit kytkeytyvät teemaan. Residenssijakso toteutuu syyskuussa. Korvaukseksi työskentelyajasta residenssiin valittu taiteilija lahjoittaa yhden teoksen. Teos liitetään Keuruun kaupungin taidekokoelmaan. Vaihtoehtoisesti on myös mahdollista suorittaa vuokra työpajan tai muun alueeseen sitoutuvan projektin toteutuksen muodossa.

Katso lisätiedot ja hakuohjeet: www.keuruunmuseo.fi/index.php/taiteilijaresidenssi/hakeminen

Santun talon on taiteilija Lauri Santun entinen kotitalo, joka sijaitsee Keuruun keskustassa vanhan kirkon takana. Talossa on 3 huonetta, keittiö ja sauna, maisema järvelle (ei internet-yhteyttä). Talon omistaa Keuruun kaupunki. Santun talon esittely: www.keuruunmuseo.fi/index.php/taiteilijaresidenssi/santun-talon-esittely

Lisätietoja:

Museonjohtaja, Keuruu museo