Haapamäen kulttuuriympäristö -opetuspaketti on julkaistu

EYCH2018 Logos Green FI 300

 

Keuruun museo julkaisee kansainvälisen museoviikon kunniaksi viikolla 21 Haapamäen kulttuuriympäristö -opetuspaketin. Oppimateriaali on suunniteltu varhaiskasvatuksen ja peruskoulun käyttöön ja sen tarkoituksena on ollut tuoda esiin paikallista historiaa Euroopan Unionin kulttuuriperinnön teemavuoden 2018 innoittamana. Kohteeksi on valittu Keuruun toinen taajama, Haapamäen kylä, jossa on omaleimainen ja rikas kulttuuriperintö rautateistä elokuvatuotantoon.

Materiaali on julkaistu salasansuojatulla verkkosivulla ja se on tarkoitettu erityisesti kaikkien keuruulaisten opettajien ja varhaiskasvattajien käyttöön. Aineistoon pääsee tutustumaan ja sitä pääse käyttämään pyytämällä salasanan Keuruun museosta amanuenssi Helena Kukkamolta: helena.kukkamo(a)keuruu.fi tai puh. 040-9655538.  

Opetusmateriaali on toteutettu osana Haapamäen rautatieläistaajama – opitaan kulttuuriperinnöstä lasten ja nuorten silmin hanketta, jonka yhteistyötahona toimi Haapamäen yhteiskoulu. Se on tehty yhteistyössä lasten, opetusalan ammattilaisten ja paikallisten yhteisöjen kanssa. Hankkeen toteuttamiseen on saatu Museoviraston Museoviraston kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden avustus vuonna 2018.

Tämän kevään poikkeutilanteen vuoksi Keuruun museo järjestää materiaalin esittelytilaisuuden syyslukukauden alkupuolella elo-syyskuussa. Museo tiedottaa opettajia ja kouluja materiaalin julkaisusta ja tiedotustilaisuudesta erikseen.

 

Aukioloajat

Keuruun museo on avoinna
ma-pe klo 11–17, la klo 11–16.
Poikkeukset aukioloajoissa mahdollisia.

Pääsymaksu 5€ /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Info

museokortti logo sloganilla
Meille käy museokortti!

Löydät meidät myös Facebookista

Museonjohtaja

Teppo Ylitalo

040 965 5567
teppo.ylitalo@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi

 

©2021 Keuruun Museosäätiö

Search