Keuruun seudun kotiseutuarkisto


Kotiseuruarkisto tallentaa paikkakunnan historiaaKeuruun seudun kotiseutuarkiston toiminnan tavoitteena on tallentaa paikallinen yksityisluontoinen arkistoaines sekä henkinen perinne ja säilyttää se käytettäväksi paikkakunnan hyväksi.

Arkisto toimii Keuruun pääkirjaston alakerrassa, jossa sijaitsee myös tutkijatilat. Arkisto on avoinna keskiviikkoisin klo 12-15.
Tiedustelut: hanne.rokkonen(at)keuruu.fi, puh. 0400 208 762.

Kotiseutuarkistoon tallennettavia aineistoja voivat olla muun muassa paikalliset yhdistysten, seurojen, kansanliikkeiden, osuuskuntien ja liikelaitosten arkistot. Myös perheiden, sukujen, talojen sekä yksityishenkilöiden arkistot soveltuvat kotiseutuarkistoon.

Aineistoa voidaan hyödyntää tutkimuksen, opetuksen, harrastustoiminnan ja käytännön tarpeisiin. Tämä yksityinen aineisto on herkästi katoavaa, koska yksityisillä omistajilla on harvoin sille sopivaa, turvallista ja pysyvää säilytyspaikkaa, eikä laki velvoita toimittamaan aineistoa esim. Maakunta-arkistoon tai muuhun julkiseen arkistoon.

Keuruun museo hallinnoi arkistoa ja Keuruun kaupunki vastaa arkiston kiinteistömenoista. Säilytettävä aineisto lahjoitetaan Keuruun seudun kotiseutuarkistoon Keuruun museolle. Lahjoittamisesta sovitaan kirjallisella sopimuksella. Aineisto otetaan vastaan valmiiksi seulottuna ja valmiiksi järjestettynä. 

Lisätietoja arkiston toiminnasta, arkistoaineiston lahjoittamisesta ja neuvoja aineiston järjestämiseen kirjastovirkailija Hanne Rokkoselta Keuruun kirjastosta: hanne.rokkonen(at)keuruu.fi.

 

Keuruun museon leikearkisto

Keuruun museo tallentaa ja arkistoi omaa toimintaansa kuten näyttelyitä ja tapahtumia. Leikearkistoon on tallennettu museon toiminnasta kertovia lehtileikkeitä sekä leikkeitä keuruulaisista taiteilijoista ja Keuruun kulttuurihistoriasta.

Keuruu muissa arkistoissa

Keuruulla on useita yhdistysten ja seurojen arkistokokonaisuuksia, muun muassa Keurusselän Seura ry:llä, Pihlajaveden kotiseutuyhdistyksellä ja Haapamäen Yhteiskoulun perinneyhdistyksellä.Tietoja arkistoista saa ottamalla yhteyttä yhdistysten puheenjohtajiin. 

Keuruuseen liittyvää aineistoa on talletettu useisiin maakunnallisiin ja valtakunnallisiin arkistoihin. Aineistoa on muun muassa Jyväskylän maakunta-arkistossa, Keski-Suomen museon kuva-arkistossa, Museoviraston kuva-arkistossa ja keruuarkistossa sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistossa.

Aukioloajat

Keuruun museo on avoinna
ma-pe klo 11–17, la klo 11–16.
Poikkeukset aukioloajoissa mahdollisia.

Pääsymaksu 5€ /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Info

museokortti logo sloganilla
Meille käy museokortti!

Löydät meidät myös Facebookista

Museonjohtaja

Soile Ollikainen

040 965 5567
soile.ollikainen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi

 

©2020 Keuruun Museosäätiö

Search