Uusin silmin - teoksia Keuruun kaupungin taidekokoelmista

Uusin silmin - teoksia Keuruun kaupungin taidekokoelmasta –näyttely esittelee Keuruun kaupungin omistuksessa olevia Keuruun taidemuseon ja Keuruun kaupungin taidekokoelmia, joihin kuuluu yhteensä noin 2050 teosta. Kokoelmissa on pääosin kotimaista taidetta, mutta niihin sisältyy myös ulkomaalaisten taiteilijoiden töitä.

Keuruun kaupungin taidekokoelmien taustalla on taiteilija ja professori Lauri Santtu, joka oli perustamassa mm. Keurusseudun Taidesäätiötä vuonna 1982. Keuruun taidemuseon kokoelma koostuu pääosin alun perin säätiölle kuuluneista teoksista, joista suurin osa karttui sen ensimmäisten toimintavuosien aikana mm. taiteilijoiden tekeminä teoslahjoituksina. Kun Keuruun taidemuseon perustettiin vuonna 1984, säätiön toiminta alkoi hiipua, ja se purettiin vuonna 1994. Samalla säätiölle kuuluneet teokset siirrettiin Keuruun taidemuseon kokoelmaan, jossa on tätä nykyä noin 780 teosta. Teoksia on mm. Hilda Flodinilta, Veikko Koskiselta, Onni Ojalta, Pentti Papinaholta, Raimo Paavolalta ja Lauri Santulta.

Keuruun kaupungin taidekokoelmaan kuuluu noin 1270 teosta. Kokoelman pääpaino on 1970-1990-lukujen taiteessa. Kokoelma on karttunut uudella vuosituhannella lähinnä lahjoituksilla ja Santun talon taiteilijoiden residenssivuokrilla. Laajimpia teoskokonaisuuksia edustavat mm. Erkki Koskisen, Veikko Koskisen ja Harri Uimosen työt. Useimmiten tekijöiltä on kokoelmassa kuitenkin vain yksi työ.

Kaupungin kokoelmia on esitelty suurelle yleisölle vuosien varrella eri teemojen kuten esimerkiksi henkilökuvien tai taiteilijakohtaisten näyttelyjen kautta. Tässä näyttelyssä ei ole erillistä teemaa, vaan pyrkimyksenä on ollut tuoda esiin kokoelmien moninaisuutta ja mahdollisimman monipuolinen ja –lukuinen tekijäjoukko. Ajallisesti esillä olevat teokset ovat valmistuneet pääosin 1960-luvulla ja sen jälkeen, mutta yksittäisiä teoksia on myös aiemmilta vuosikymmeniltä. Näyttelyssä on esillä yhteensä 58 teosta yhtä monelta tekijältä.

Kyseessä on siten töiden määrään nähden yhdenlainen kurkistus Keuruun kaupungin taidekokoelmien sisältöön. Työt näyttelyyn on valinnut museon vs. amanuenssi Helena Kukkamo.

Uusin silmin – teoksia Keuruun kaupungin taidekokoelmista Keuruun museon näyttelysalissa on avoinna 5.2.-18.3.2020 ma-to 11-17, pe 11-18 ja la klo 11–15. Yleisöopastukset näyttelyyn järjestetään ke 19.2. klo 16-17 ja lauantaina 7.3. klo 12-14.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisätiedot ja tiedustelut:

www.keuruunmuseo.fi