Minä ja muotokuva

MINÄ JA MUOTOKUVA - KEURUULAINEN TAIDEHISTORIA TUTUKSI

Kokemuksellinen taidekasvatuspaketti, jossa tutustutaan keuruulaiseen taidehistoriaan kokemisen ja tekemisen kautta.

Akseli Gallen-Kallela (1865-1931) vieraili Keuruulla neljä kertaa 1880-luvulla. Talven 1887 hän maalasi Ekolan torpassa Keuruulla maisemia ja kuvia torpan asukkaista. Näinä aikoina Gallen-Kallela maalasi teoksia kuten Talonpoikaiselämää (1887), Ensi opetus (1887), Saunassa (1889), Tyttö Keuruun vanhassa kirkossa (1889).  Gallen-Kallelan 1800-luvulla Keuruulla maalaamat muotokuvat ovat vanhimpia keuruulaisia muotokuvia.

Minä ja muotokuva -työpaja on kolmiosainen. Ensiksi tutustutaan Gallen-Kallelan Keuruulla maalaamiin taideteoksiin ja niiden taustoihin tunnilla teoskuvia katsomalla, toisessa vaiheessa tehdään retki Mänttään Serlachius-museoon aitojen maalausten äärelle. Muotokuviin tutustuminen jatkuu kouluaikana työpajassa, jossa valokuvataan teoksia lasten esittäminä lasten oman tulkinnan mukaan.

Keuruun museon Minä ja muotokuva -paketin tarkoituksena on tutustuttaa oppilaat keuruulaiseen taidehistoriaan ja kotiseutuun itse kokemisen, valokuvaamisen ja tekemisen kautta.

Hanke alkoi kouluyhteistyön pilottihankkeena Museoviraston Kokeilutonni-avustuksen turvin tammikuussa 2016 ja on sittemmin laajentunut yhteistyöhön mm. Gallen-Kallelan Museon, Serlachius-museoiden ja useiden keuruulaisten kulttuurialan toimijoiden kanssa. Hankkeen päätyttyä Keuruun kaupungin kulttuuritoimi otti Minä ja muotokuva -paketin osaksi kulttuurikasvatusohjelmaa, jonka osana siihen osallistuu vuosittain koko 4.-luokkalaisten ikäryhmä.

Keuruun museon Minä ja muotokuva – keuruulainen taidehistoria tutuksi -taidekasvatuspaketti palkittiin Suomessa Vuoden museopedagogisena tekona 2017.


Lisätietoja:
Ritva Pulkkinen
Keuruun museo
040 965 5567
ritva.pulkkinen (at) keuruu.fi

 

Kuva Ritva Pulkkinen

 

Kuva Ritva Pulkkinen

 

Kuva Satu Kajosmäki

 

Aukioloajat

Keuruun museo avoinna
ma–to 11–17, pe 11–18, la 11–15.
Poikkeukset aukioloajoissa mahdollisia.

Pääsymaksu kesäkaudella 5/3€, alle 18-v. maksutta. Museokortilla vapaa pääsy.

Museon toimisto avoinna ke–to 10–12.
Palvelemme sinua parhaiten, kun sovit tapaamisesta ennakkoon.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Info

museokortti logo sloganilla
Meille käy museokortti!

Löydät meidät myös Facebookista

Museonjohtaja

Soile Ollikainen

040 965 5567
soile.ollikainen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi

 

©2020 Keuruun Museosäätiö

Search