Minä ja muotokuva

MINÄ JA MUOTOKUVA - KEURUULAINEN TAIDEHISTORIA TUTUKSI

Kokemuksellinen taidekasvatuspaketti, jossa tutustutaan keuruulaiseen taidehistoriaan kokemisen ja tekemisen kautta.

Akseli Gallen-Kallela (1865-1931) vieraili Keuruulla neljä kertaa 1880-luvulla. Talven 1887 hän maalasi Ekolan torpassa Keuruulla maisemia ja kuvia torpan asukkaista. Näinä aikoina Gallen-Kallela maalasi teoksia kuten Talonpoikaiselämää (1887), Ensi opetus (1887), Saunassa (1889), Tyttö Keuruun vanhassa kirkossa (1889).  Gallen-Kallelan 1800-luvulla Keuruulla maalaamat muotokuvat ovat vanhimpia keuruulaisia muotokuvia.

Minä ja muotokuva -työpaja on kolmiosainen. Ensiksi tutustutaan Gallen-Kallelan Keuruulla maalaamiin taideteoksiin ja niiden taustoihin tunnilla teoskuvia katsomalla, toisessa vaiheessa tehdään retki Mänttään Serlachius-museoon aitojen maalausten äärelle. Muotokuviin tutustuminen jatkuu kouluaikana työpajassa, jossa valokuvataan teoksia lasten esittäminä lasten oman tulkinnan mukaan.

Keuruun museon Minä ja muotokuva -paketin tarkoituksena on tutustuttaa oppilaat keuruulaiseen taidehistoriaan ja kotiseutuun itse kokemisen, valokuvaamisen ja tekemisen kautta.

Hanke alkoi kouluyhteistyön pilottihankkeena Museoviraston Kokeilutonni-avustuksen turvin tammikuussa 2016 ja on sittemmin laajentunut yhteistyöhön mm. Gallen-Kallelan Museon, Serlachius-museoiden ja useiden keuruulaisten kulttuurialan toimijoiden kanssa. Hankkeen päätyttyä Keuruun kaupungin kulttuuritoimi otti Minä ja muotokuva -paketin osaksi kulttuurikasvatusohjelmaa, jonka osana siihen osallistuu vuosittain koko 4.-luokkalaisten ikäryhmä.

Keuruun museon Minä ja muotokuva – keuruulainen taidehistoria tutuksi -taidekasvatuspaketti palkittiin Suomessa Vuoden museopedagogisena tekona 2017.


Lisätietoja:
Ritva Pulkkinen
Keuruun museo
040 965 5567
ritva.pulkkinen (at) keuruu.fi

 

Kuva Ritva Pulkkinen

 

Kuva Ritva Pulkkinen

 

Kuva Satu Kajosmäki

 

Aukioloajat

Keuruun museo on avoinna
ma-pe klo 11–17, la klo 11–16.
Poikkeukset aukioloajoissa mahdollisia.

Pääsymaksu 5€ /3 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Museon toimisto
museo@keuruu.fi

Info

museokortti logo sloganilla
Meille käy museokortti!

Löydät meidät myös Facebookista

Museonjohtaja

Soile Ollikainen

040 965 5567
soile.ollikainen@keuruu.fi

 

Amanuenssi

Helena Kukkamo

040 965 5538
helena.kukkamo@keuruu.fi

 

©2020 Keuruun Museosäätiö

Search